Povědomí o tradiční čínské medicíně a její popularita v České republice - Zapaľačová, Dorota (Univerzita Pardubice, 2024)
Studentka se ve své diplomové práci zaměří na vnímání tradiční čínské medicíny v České republice. Hlavními body zaměření bude role tradiční čínské medicíny v životech jedinců, kteří jí provozují nebo využívají a jejich názor na medicínu západní. Dále bude studentku zajímat, zda je tradiční čínská medicína v České republice populární. Práce bude teoreticky vycházet z oblasti medicínské antropologie. V teoretické části studentka vymezí historii tradiční čínské medicíny, její charakteristické znaky a metody. Kvalitativní výzkum bude realizován pomocí polostrukturovaných rozhovorů. Předmětem výzkumu budou jedinci provozující tradiční čínskou medicínu, ale i ti, kteří ji využívají. Práce bude zahrnovat i osobní zkušenost studentky. Součástí práce bude audiovizuální výstup.
Awareness of Traditional Chinese Medicine and its Popularity in the Czech Republic
Keywords: tradiční čínská medicína; role; kultura; zdraví; Traditional Chinese Medicine; role; culture; health