Studium mikrobiální oxidace elementární síry - Hampejsová, Martina (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem diplomové práce je studium mikrobiální oxidace elementární síry. Byly provedeny inkubační testy, které zkoumaly rychlost oxidace elementární síry na sírany a změny v četnosti půdní mikrobiální populace v závislosti na obsahu fosforu, organické hmoty a teplotě půdy. Fosfor byl dotován do půdy v podobě dihydrogenfosforečnanu draselného a organická hmota ve formě humátu draselného. Vodné výluhy půdy byly analyzovány metodou iontové chromatografie s vodivostní detekcí.
Study of microbial oxidation of elemental sulphur
Keywords: elementární síra; rychlost oxidace síry; půdní mikrobiální populace; půdní fosfor; organická půdní hmota; teplota půdy.; elemental sulfur; sulfur oxidation rate; soil microbial population; soil phosphorus; soil organic matter; soil temperature.