Politika zaměstnanosti v zemích Evropské unie - Benešová, Iva (Univerzita Pardubice, 1999)
Tato diplomová práce se zabývá politikou zaměstnanosti Evropské unie a jejich členských států, situací na trhu práce, vztahem ekonomického růstu a zaměstnanosti. Dále popisuje dokumenty EU v oblasti sociální politiky. Jsou zde uvedeny cíle, klíčové programy politiky zaměstnanosti, směrnice sloužící jako doporučení členským státům v boji s nezaměstnaností a hodnocení národních akčních plánů.
Employment policy in the member states of the European union
Keywords: sociální politika; politika zaměstnanosti; Nezaměstnanost; Trh práce; Evropská Unie