Autorita učitele na osmiletém gymnáziu: porovnání hodnocení pedagogů studenty s jejich vlastním sebehodnocením - Chavalková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části se věnuje charakteristice autority, druhům autority, asertivnímu výchovnému působení, vztahu kázně s autoritou. Také se zabývá autoritou školy a autoritou učitele a charakteristice středoškolského studenta. Praktickou částí je výzkum pomocí dotazníkového šetření, který porovnává názory respondentů z řad studentů a učitelů osmiletého gymnázia, jejichž odpovědi jsou znázorněny v grafech.
The authority of teachers to an eight-year high school - from teachers compare students with their self-esteem
Keywords: autorita; styly vedení; školy; učitelé; středoškolští studenti; authority; leadership styles; schools; teachers; secondary students