Srovnání průběhu opotřebení motorových olejů ve vozidlech s plynovým a s naftovým pohonem - Lžíčař, František (Univerzita Pardubice, 2011)
Pohon spalovacích motorů plynnými palivy nabývá stále více na významu v souvislosti zejména s enviromentálními a ekonomickými faktory. Bakalářská práce je věnována problematice vlastností motorových olejů, průběhu jejich opotřebení ve vozidlech na pohon CNG a na naftový pohon s využitím experimentálních metod v tribotechnické diagnostoce.
Compared the wear of engine oil in vehicles with gas and diesel powered
Keywords: motorová nafta; LPG; CNG; motorové oleje; tribotechnická diagnostika; FTIR spektrometrie; analitická ferografie; diesel fuel; motor oils; tribotechnical diagnostic; FTIR spectrometry; analytical ferrography