Analýza výběru absolventů SŠ a VŠ pro podnik FOXCONN CZ s.r.o. - Merunková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2007)
Základním tématem této diplomové práce je řízení lidských zdrojů ve společnosti FOXCONN CZ s.r.o.. Práce je rozdělena do sedmi hlavních částí. Teoretická část je orientována na teoretické charakteristiky managementu - jako vědy, hlavní úkoly a okruhy jednotlivých personálních činností. Dále je zde věnována pozornost Personálnímu managementu a v neposlední řadě také samotnému Výběru zaměstnanců. V praktické části se autorka této diplomové práce zabývá základní charakteristikou společnosti FOXCONN CZ s.r.o., aplikací řízení lidských zdrojů ve společnosti FOXCONN CZ s.r.o. zaměřeného zejména na výběr zaměstnanců - na druhy výběrových řízení, adaptační programy pro absolventy a do budoucna připravovaný Junior Trainee Program. Poslední kapitolu tvoří analýza atraktivnosti společností pro absolventy SŠ a VŠ. Tato analýza vychází z dotazníkového šetření, které bylo provedeno na vzorku 100 respondentů. Součástí praktické části jsou i návrhy na zlepšení.
Analysis of selection of graduates to FOXCONN CZ Ltd.
Keywords: Human Resource Management; Management; selection of employee; school dropouts; Řízení lidských zdrojů; personalistika; Management; výběr zaměstnanců; absolventi