Rozbor a vyhodnocení povrchové úpravy Al-papírů z hlediska kvality tisku - Lukeš, David (Univerzita Pardubice, 2003)
Cílem práce bylo teoretické popsání výroby metalizovaných papírů, dále sledování povrchových vlastností těchto papírů. seznámení s výrobou grafických etiket a identifikace potiskovatelné vrstvy Al-papírů technikou spekulární reflektance.
Analysis and evaluation of surface finishing Al-papers from standpoint of print quality
Keywords: papír; pokovování; infračervená spektrometrie; povrchové napětí