Intermodalita v letecké dopravě - Mařík, Radek (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na intermodalitu v letecké dopravě. První část práce je věnována obecné charakteristice a rozdělení intermodality v osobní a nákladní dopravě. Druhou část práce jsem věnoval legislativnímu prostředí intermodality v rámci Evropské unie a České republiky, jejímu financování a mezinárodním leteckým organizacím, které toto prostředí spoluutvářejí. Ve třetí části jsem se věnoval návaznosti letecké dopravy na ostatní druh dopravy a na příkladech několika velkých evropských letišť uvedl její řešení. Čtvrtá část práce je věnována intermodalitě a možnostem jejího dalšího rozvoje na Letišti Václava Havla v Praze - Ruzyni.
Intermodality in air transport
Keywords: intermodalita; letecká doprava; legislativa; mezinárodní organizace; intermodality; air transport; legislation; international organizations