Postoje vysokoškolských studentů k různým formám partnerského soužití - Pompošová, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce zpracovává informace o názorech a povědomí studentů ohledně manželství, registrovaného partnerství, soužití "na psí knížku" (druh a družka) atp. Zabývá se tématikou adopce, uzavírání předmanželských smluv, druhů nezákonných forem partnerského soužití. Výzkum byl rozčleněn podle pohlaví respondentů. V přílohách je dotazník a grafy zpracovávající odpovědi.
The attitude of college students towards different forms of partnership
Keywords: partnerships; marriage; registered partnerships; partners; bigamy; partnerství; manželství; registrovaná partnerství; druhové; družky; bigamie