Činnost Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje - Hubáčková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá Hasičským záchranným sborem Jihomoravského kraje. V první části práce je obecně popsána požární ochrana a následně Hasičský záchranný sbor České republiky vč. jeho právního vymezení a ekonomického zabezpečení. Další část práce je zaměřena na analýzu jednotek požární ochrany v kraji a na rozbor mimořádných událostí řešených těmito jednotkami.
Activities of the Fire Rescue System in South Moravia region
Keywords: Hasičský záchranný sbor; integrovaný záchranný systém; požární ochrana; jednotka požární ochrany; Fire Rescue System; Integrated Rescue System; fire protection; fire protection unit