Optimalizace návrhu složení ultra-vysokohodnotného betonu (UHPC) pro místní betonárny - Eminger, Luboš (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá ultra-vysokohodnotným betonem a technologickými požadavky pro tento materiál. Experimentální část je věnována optimalizací receptury UHPC ze surovin z místních zdrojů. Z navržených receptur se na základě zkoušek čerstvého a ztvrdlého betonu vybere, která splní definované požadavky. Experimentální část zahrnuje návrh, výrobu a zkoušení těles. Dále návrhem vlastní receptury a její porovnání s ostatními recepturami. Práce se taktéž zabývá zhodnocením finanční náročnosti UHPC.
Optimization of design of ultra high performance concrete (UHPC) for local concrete mixing plant
Keywords: ultra-vysokohodnotný beton; optimalizace návrhu receptury; suroviny z místních zdrojů; zkoušky čerstvého betonu; zkoušky ztvrdlého betonu; ultra-high-quality concrete; recipe design optimization; raw materials from local sources; fresh concrete tests; hardened concrete tests