Využití geoinformačních technologií pro zhodnocení stavu v oblasti bezpečnosti na úrovni kraje - Švorčík, Lubomír (Univerzita Pardubice, 2013)
V této práci jsou ukázány některé metody, které je možné využít pro zhodnocení stavu bezpečnosti na úrovni krajů v rámci geografických informačních systémů. Každá z metod je znázorněna na konkrétním příkladě. Příklady obsahují zadání, postup řešení v ArcGIS Desktop a interpretaci výsledků. Každý příklad je doplněn o mapový výstup. Většina příkladů je zaměřena na analýzy prostorových statistik. Pro vypracování jsou použita data z veřejně dostupných zdrojů Českého statistického úřadu a Policie České republiky.
Use of geoinformation technologies for condition assessment of security at the regional level
Keywords: bezpečnost; geografické informační systémy; prostorové analýzy; security; geographic information system; spatial analysis