Coping v práci sestry - Hyxová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se věnuje tématu "Coping v práci sestry." Práce je rozčleněna na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje problematiku stresu, jeho druhy, příznaky, důsledky a obranné mechanismy, dále problematiku copingu, typy copingu, jeho styly a strategie, poté popisuje možnosti rozvíjení psychické odolnosti vůči stresu a v poslední kapitole se zabývá syndromem vyhoření. Pro praktickou část byla zvolena metoda dotazníkového šetření u 60 sester. Dotazníky byly rozdány u sester pracujících v nemocnici okresního typu, hospici a domově důchodců. Zabývá se stresogenními situacemi v práci sestry a zvládání stresu na pracovišti i ve volném čase sestry.
Coping as a nurse at work
Keywords: stress; coping; mental toughness; burnout; stres; psychická odolnost; syndrom vyhoření