Sto nemocných s maligní arytmií léčených na kardiologickém oddělení - Pokorná, Petra (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce s názvem „Sto nemocných s maligní arytmií léčených na kardiologickém oddělení“ je zaměřena na porovnávání rozdílů mezi pohlavím u mužů a žen přijatých k hospitalizaci na kardiologické oddělení Interní kliniky krajské nemocnice pro maligní arytmie. Práce je rozdělena na dvě oblasti. V teoretické části je popisována stručná anatomie kardiovaskulárního systému, přehled arytmií a mechanismus jejich vzniku. Dále se práce zaměřuje na maligní komorové tachyarytmie, vyšetřovací metody a následnou léčbu. Praktická část práce je zaměřena na zpracování údajů získaných z chorobopisů pacientů hospitalizovaných pro komorové tachykardie, prezentaci výsledků statistického šetření, ověření platnosti hypotéz a stanovení praktických výsledků, které mohou přispět ke zlepšení péče o nemocné s maligními arytmiemi.
One hundred patients with malignant arrhytmia treated in the department of Cardiology
Keywords: maligní arytmie; komorové tachykardie; fibrilace a flutter komor; náhlá srdeční smrt; malignant arrhythmias; ventricular tachycardia; ventricular fibrillation and flutter; sudden cardiac death