Měření a hodnocení vnitřního hluku osobních vozů v typických provozních podmínkách - Tkadlec, Michal (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se věnuje hluku, negativním účinkům hluku na lidské zdraví, legislativní úpravou hluku a jeho měření. Práce je zaměřena na hluk uvnitř železničních vozů. Praktická část se věnuje měření ekvivalentní hladiny akustického tlaku ve vybraných železničních osobních vozech v typických provozních podmínkách. Při hodnocení hluku ze železniční dopravy se zaměřuje na možnosti jeho snižování.
Measurement and evaluation of noise inside coaches under typical operating conditions
Keywords: měření; železniční doprava; hluk; vnitřní hluk; ekvivalentní hladina akustického tlaku; measurement; railway transport; noise; internal noise; equivalent acoustic pressure level