Papírové tapety orientálního stylu - Cikrytová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na téma orientálních tapet. V úvodu jsou definovány důležité pojmy, následuje přehled vývoje tapet od počátků do konce 18. století. Největší pozornost je věnována papírovým tapetám z Číny, jejich námětům, způsobu výroby a používaným materiálům. Závěr je věnován obecnému postupu restaurování. Práce je doplněna bohatou obrazovou přílohou.
Oriental style wallpaper
Keywords: Čína; čínské umění; chinoiserie; tapety; restaurování tapet; China; Chinese art; wallpapers; conservation of wallpapers