Testování akutní orální toxicity alternativní metodou - Lukášová, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 1997)
Účelem práce bylo provést testování N-ethylanilinu metodou fixní dávky a klasickým testem LD50 a obě metody navzájem porovnat z hlediska počtu použitých zvířat a výsledné kvasifikace toxického účinku látky.
Testing of acute oral toxicity by alternative method
Keywords: Životní prostředí; N-ethylanilin; toxicita; zvířata; testování