Role odborových organizací v oblasti odměňování práce - Nosek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem odborových organizací na odměňování práce v České republice. Porovnává kolektivní smlouvy a podniky z pohledu odměňování práce a zaměstnaneckých benefitů. Práce porovnává vývoj mezd ve vybraných podnicích s vývojem mezd v České republice.
The role of trade unions in remuneration
Keywords: odměňování práce; kolektivní vyjednávání; kolektivní smlouva; odborové organizace; kolektivní pracovní právo; remuneration; collective bargaining; collective agreement; trade unions; collective labor low