Vliv komodit na podnikatelské prostředí - Bernardová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a komparací vybraných komodit a jejich významem pro podnikatelské prostředí. Teoretická část charakterizuje základní pojmy související s komoditami a velká pozornost je věnována komoditním trhům. Druhá polovina teoretické části se zabývá komoditními trhy ve světě i v České republice. Praktická část charakterizuje ALMET, a.s., dále představuje vybrané průmyslové komodity, analyzuje je v letech a nahlíží na jejich využití ve zkoumané firmě. Výstupem bakalářské práce potom je náhled na důležitost komodit v podnikatelském prostředí a zhodnocení jejich vlivu.
Impact of commodities on the business environment
Keywords: komodity; komoditní burzy; obchod; průmyslové komodity; commodities; commodity exchanges; trade; industrial commodities