Měření a analýza výkonu signálu základnových stanic systému GSM - Synková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá v teoretické části šířením rádiových vln, rozborem systému GSM a popisu základnových stanic této sítě. Praktická část je věnována analýze výkonu signálu vybraných základnových stanic v okolí Pardubic a vlivu vzdálenosti přijímací mobilní stanice od vysílací základnové stanice na výkon vysílaného signálu.
The measurement and analysis of received power of GSM base station
Keywords: BTS; základnová stanice; GSM systém; analýza výkonu; base station; GSM system; analysis of received power