Zařazení autobusů s CNG pohonem do vozového parku společnosti BORS - Maděra, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na alternativní palivo CNG a jeho zavedení do běžného užívání ve společnosti BORS Břeclav, a.s. V práci je analyzován vozový park dané společnosti a na tomto základě jsou vybrány stávající autobusy k náhradě za nízkoemisní. Současně jsou zde předložena srovnání stávajících a nízkoemisních CNG autobusů z hlediska ekonomiky provozu a působení na životní prostředí, doplněných o realizaci vlastní plnící stanice a náležité úpravy dílenských prostorů. V závěrečné části jsou zhodnoceny přínosy ze zavedení této technologie v dané společnosti.
Inclusion buses of CNG powered to the fleet of BORS company
Keywords: BORS Břeclav, a.s.; ekonomika provozu; emise; veřejná autobusová doprava; technologie CNG; zemní plyn; operating economy; emissions; public bus transport; technology of CNG; natural gas