K automatickému zberu dát a vyhodnoteniu skúšok spal'ovacích motorov - Lack, Tomáš (Univerzita Pardubice, 1996)
Článok pojednáva o nutnosti automatizácie skúšok spal'ovacích motorov z hl'adiska vylúčenia chýb sposobených I'udským faktorom a skvalitnenia meracieho procesu. Je zameraný hlavne na koncepciu návrhu tákéhoto meracieho systému so zameraním na hlavné zásady pri jeho budovaní. Ďalej pojednáva o požadovaných vlastnostiach jednotlivých častí meracieho reťazca a hodnotí súčasné možnosti realizácie z hl'adiska hardware a software.
To automatical data acquisition and internal combustion engines test assesment
Zum automatischen Datensammeln und zur Probenauswertung der Verbrennungsmotoren