Ženská kriminalita na Chrudimsku v 2. polovině 19. století pohledem regionálního tisku - Palatová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce je věnována tématu ženské kriminality na Chrudimsku ve druhé polovině 19. století do roku 1914 pohledem regionálního tisku. První část se týká obecné právní problematiky 19. století, trestního zákoníku 117/1852, soudní organizace a ženské kriminality teoreticky. Druhá část je zaměřena na jednotlivé trestné činy, které se odehrály v daném období a zaznamenal je regionální tisk.
Woman's criminality in Chrudim district in the 2nd half of the 19th century viewed by regional press
Keywords: trestná činnost; Chrudim; ženy; 19. století; regionální tisk