Sbor příbramských ostrostřelců: jeho historie a konzervace fondu dochovaného v SOkA Příbram - Šíblo, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se věnuje Měšťanskému ostrostřeleckému sboru v Příbrami. Zabývá se jeho historií, strukturou, výstrojí, výzbrojí a střelnicí a v praktické rovině i restaurováním sborových archiválií dochovaných ve Státním okresním archivu v Příbrami.
The sharpshooters of Příbram: their history and conservation of the documents preserved in the state district archive in Příbram
Keywords: ostrostřelci; Příbram; spolky; střelecké terče; střelnice; sharpshooters; fellowships; shooting targets; target range