Informovanost dárců krve o možných komplikacích spojených s odběrem krve - Moravcová, Helena (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce je zaměřená na informovanost dárců krve. Je tvořena částí teoretickou a částí praktickou. Teoretická část obsahuje fyziologii krve, podmínky dárcovství krve a jeho historii, dále pak postupy při dárcovských odběrech krve a stručný přehled transfuzních přípravků. V praktické části nalezneme analýzu výzkumu provedeného mezi dárci krve formou dotazníku. Výzkum je zaměřen na informovanost o dárcovství krve a komplikacích spojených s dárcovským odběrem krve.
Awareness of Blood Donors about Possible Complications Associated with Blood Taking
Keywords: dárcovství krve; krevní skupiny; krev; informovanost; komplikace; blood donation; blood groups; blood; awareness; complications