Přínosy zavedení zaměstnaneckého benefitu "Dog-friendly Office" - Mojdlová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je zaměřena na přínosy zavedení benefitu "Dog-friendly Office" ve vybraných společnostech v ČR. Cílem bakalářské práce je zjistit, jaký dopad má zavedení benefitu na zaměstnance, tedy přesněji, jestli jim pomáhá snižovat napětí a stres v zaměstnání anebo pomáhá ke zlepšení vztahů a častější komunikace s kolegy. Teoretická část se bude zabývat vymezením souvisejících pojmů jako např. zaměstnanecké benefity, motivace a odměňování zaměstnanců, a problematiku komunikace a stresu na pracovišti. Praktická část se bude zabývat analýzou zavedení benefitu Dog-friendly Office ve společnostech. Výzkumné šetření bude mít kvantitativní výzkumný design a metodou sběru dat bude dotazník. Výzkumný soubor budou tvořit zaměstnanci vybraných firem ve věku 18-60 let. Bakalářská práce by mohla být přínosem pro HR manažery, kteří tento moderní benefit zvažují zavést ve svých společnostech.
Benefits of introducing employee benefit "Dog-friendly Office"
Keywords: zaměstnanecké benefity; pes v práci; Dog-friendly Office; motivace zaměstnanců; řízení lidských zdrojů; employee benefits; dog at work; dog-friendly office; employee motivation; human resources management