Nemoci spojené s Rh faktorem - Hetychová, Dorota (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářska práce je zaměřena na některé nemoci spojenými s nedostatky a poruchami Rh faktoru. Zabývá se obecným popisem krevního skupinového systému a největší pozornost věnuje funkci Rh faktoru. Dále je věnována popisu různých onemocnění spojenými s Rh faktorem, včetně bakteriálních a virových. Zvláštní pozornost je věnována onemocnění COVID-19 a jeho souvislostí s Rh faktorem.
Diseases Associated with the Rh Factor
Keywords: Rh faktor; krevní skupiny; erytrocyty; hemolytická nemoc novorozenců; toxoplazmóza; COVID-19; Rh factor; blood groups; erythrocytes; hemolytic disease of newborn; toxoplasmosis; COVID-19