Péče o zaměstnance v podniku chemického průmyslu - Pražáková, Tea (Univerzita Pardubice, 2011)
Péče o zaměstnance v podniku je velmi široká oblast, kdy zaměstnavatel má vůči svým zaměstnancům povinnosti vyplývající ze zákoníku práce, z nařízení vlády, norem, směrnic a vyhlášek. Zároveň zaměstnavatel můţe své zaměstnance dlouhodobě stimulovat k lepšímu výkonu práce prostřednictvím např. zaměstnaneckých výhod (benefitů), kvalitou pracovního prostředí, zdravotní péčí atd. Problematika péče o zaměstnance je velice rozsáhlá a je nutné, aby zaměstnavatel byl v této souvislosti plně obeznámen se svými povinnostmi a zaměstnanec se svými právy.
The care of employees in the company of the chemical industry
Keywords: péče o zaměstnance; pracovní podmínky; pracovní prostředí; závodní preventivní péče; zaměstnanecké výhody; výzkum spokojenosti zaměstnanců s poskytovanou péčí; Care of employees; working conditions; working enviroment; works health care; employee's amenities; research of employees´ satisfaction with provided care