Skromný dům nebo bohatě vybavená domácnost? Vývoj nemovitosti č. p. 39/I v Chrudimi – Filištínské ulici - Frolík, Jan; Musil, Jan; Sedláčková, Michaela; Vepřeková, Jana (My University, 2022)
Archeologický výzkum ve Filištínské ulici v Chrudimi zkoumal především dvorky za jednotlivými domy. Do plochy domů vstoupil pouze v případě č. p. 39/I s gotickými počátky. Zástavba byla rekonstruována jako vývoj od dřevěné stavby s lochem, s kamennou výstavbou v pokročilém 14. století a s nejméně dvěma 14. století s vrcholem v první polovině 17. století. Podle nálezů můžeme určit, že ve 14. století nemovitost švec.
A modest dwelling or a richly equipped household? Development of house no. 39/I in Chrudim, Filištínská Street
Keywords: spiknutí; městské domy; odpadní jámy; keramika; sklo; plot; urban house; refuse pits; ceramic; glass