Řešení mimořádné události v metru Dopravního podniku hl. m. Prahy, akciová společnost - Sýkora, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zaměřuje na problematiku mimořádných událostí v dopravních systémech, jejich charakteristiku a klasifikaci. V první části popisuje jejich rozdělení v drážní dopravě a přítomnost vyšetřujících orgánů včetně jejich veškerých aktivit. V praktické části se pak zabývá jejich analýzou. V závěru jsou popsány návrhy na zlepšení řešení těchto událostí.
Resolution of a freakish event in the underground of the transport company of the Capital Prague (Dopravní podnik hl. m. Prahy), joint-stock company
Keywords: mimořádné události; bezpečnost; technická závada; šetřící orgány; pohyblivé schody; unusual events; security; technical fault; investigative authority; escalator