České menšinové školství a krajané v Chorvatsku - Lavrenčíková, Jindra (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce je věnována přehledu vývoje českého menšinového vzdělávání v bývalé Jugoslávii a současném Chorvatsku. Postihuje období zejména 20. a počátku 21. století. Zabývá se českým menšinovým vzděláváním, přidruženými aktivitami krajanských spolků a obecným vývojem života české krajanské komunity.
Czech minority education in Croatia
Keywords: Češi; Chorvatsko; krajané; menšina; školství; Czechs; Croatia; compatriots; minority; education