Analýza vybraných kovů ve vodných roztocích metodou XRF spektrometrie s využitím prekoncentrace v tenké vrstvě - Stýblová, Jana (Univerzita Pardubice, 2000)
Tématem práce bylo stanovení vybraných kovů (Zn a Zr) ve vodných roztocích metodou XRF spektrometrie po jejich prekoncentraci na sorpčních přepážkách. Jako sorbent byl použit iontoměnič Oxin s funkční skupinou S-hydroxychinolin.
The Determination of chosen metals in water solution by XRF spectrometry with use preconcetration in thin layer
Keywords: rentgenová fluorescenční analýza; iontoměniče; zinek; zirkon