Technologický postup likvidace silniční dopravní nehody - Myslíková, Věra (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této diplomové práce je shrnutí a analýza průběhu celé dopravní nehody. Na základě provedené analýzy budou navržena opatření či úpravy vedoucí k rychlejší likvidaci obdobných dopravních nehod. První část práce je zaměřena na vysvětlení nejčastějších základních pojmů, právních předpisů a analýzu uskutečněné dopravní nehody ve městě Jihlavě. Po samotné analýze je sestaven model kritické cesty pro dopravní nehodu a model pro řešení pojistné události pojišťovnou. Druhá část obsahuje návrhy změn spočívající především v úpravě zákona a zvýšení postihů za nedodržení bezpečné vzdálenosti za vozidlem.
Technological process of liquidation road traffic accident
Keywords: dopravní nehody; integrovaný záchranný systém; likvidace silniční dopravní nehody; škoda; traffic accidents; integrated rescue system; liquidation of road accident; damage