Vnímání pozice nezaměstnanosti - Brzková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá problémem nezaměstnanosti, nejprve z pohledu marxismu a liberalismu, poté vlivem na společnost a jedince, následuje pilotáž empirického výzkumu na téma závislosti pohlaví a pocitů nezaměstnaného.
Attitudes towards unemployment
Keywords: Nezaměstnanost; marxismus; liberalismus; společenský význam