Digitální nomádství jako nový sociální fenomén - Konečný, Luboš (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou digitálního nomádství, které lze považovat za nový sociální fenomén. Spojuje specifické formy zaměstnanosti (home office) a nový životní styl spojený s cestováním. Zmapuje možný vliv tohoto fenoménu na osobní, pracovní a rodinný život. Zdůrazněny budou pozitivní a negativní stránky tohoto fenoménu i možné perspektivy. Pomocí kvalitativního výzkumu, na základně rozhovorů s jedinci, kteří si tento životní styl zvolili, bude zjišťována jejich motivace, očekávání, životní režim a spokojenost s tímto životním stylem.
Digital nomading as a new social phenomenon
Keywords: práce na dálku; práce z domova; zaměstnání; cestování; životní styl; teleworking; home office; employment; traveling; lifestyle