Proces implementace environmentálního managementu ve vybraném podniku - Culek, František (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá systémy environmentálního managementu, jejich obecnou definicí, funkcí, smyslem, zavedením EMS dle ruzných standardu, jejich srovnání, podporou a vztahem k QMS. Popisuje metody, které se uplatnují v EMS a nastinuje další podpurné a dobrovolné nástroje, jež se dají využít k ochrane životního prostredí na podnikové úrovni. Dále se zabývá praktickým pohledem na proces implementace a/certifikace EMS dle CSN EN ISO 14001 v spolecnosti Povrchové úpravy Tremošnice s.r.o. a následné obnovení platnosti certifikátu.
Process of implementation of environmental management in selected enterprises
Keywords: systém environmentálního managementu; EMS; environment; životní prostredí; CSN EN ISO 14001; EMAS; audit; environmentální aspekt; Úvodní environmentální prezkoumání; Environmental Management System; EMS; environment; the environment; BS EN ISO 14001; EMAS; auditing; environmental aspect; initial environmental review