Gravesova choroba - Kubeček, Viktor (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá Gravesovou chorobou. Obsahuje základní informace o vzniku a projevech nemoci, způsobech léčby a laboratorní diagnostice. Zabývá se funkcí štítné žlázy z biochemického pohledu a úlohou cytokinů u této nemoci.
Graves'disease
Keywords: Gravesova choroba; štítná žláza; tyroxin; trijodthyronin; cytokiny; laboratorní diagnostika; Graves' disease; thyroid gland; thyroxine; triiodothyronine; cytokines; laboratory diagnostics