Informační mapa péče pro ženu s hrozícím předčasným porodem - Michalcová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce Informační mapa péče pro ženu s hrozícím předčasným porodem je prací teoreticko-praktickou. V teoretické části bakalářské práce je popsán předčasný porod, jeho patogeneze, příznaky, diagnostika, léčba a péče porodní asistentky o ženu s hrozícím předčasným porodem. Práce je též zaměřena na edukaci a edukační činnost porodní asistentky u žen s hrozícím předčasným porodem. V praktické části jsou vypracovány tří plány péče formou procesu v porodní asistenci poskytované ženám s hrozícím předčasným porodem, v nichž byl využit ošetřovatelský model Gordonové a ošetřovatelské diagnózy dle taxonomie Nanda II. International. Na základě zpracovaných kazuistik byl vytvořen návrh informační mapy péče pro ženu s hrozícím předčasným porodem, jehož součástí je manuál sloužící pro porodní asistentky.
Information map of care for women with imminent abortive birth
Keywords: edukace; informační mapa; péče porodní asistentky; předčasné porody; education; information map of care; midwife care; imminent abortive birth