Informovaný souhlas a amniocentéza - Vašková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce nazvaná Informovaný souhlas a amniocentéza je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsán informovaný souhlas, jaká byla jeho minulost a jaký je nyní v současnosti. Dále se zabývá screeningovými vyšetřeními v graviditě, převážně invazivními metodami. V praktické části je věnována pozornost informovanosti a vědomostem těhotných žen o amniocentéze a informovaném souhlasu.
Informed consent and amniocentesis
Keywords: informovaný souhlas; amniocentéza; plodová voda; screeningová vyšetření; informed consent; amniocentesis; foetal water; screening examinations