Kojení a edukace - Horáková, Ruslana (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce uvádí do problematiky kojení a edukace. V teoretické častí popisuji složení mateřského mléka, význam kojení, jeho historii, výhody kojení pro matku a dítě, kontraindikace kojení a techniky kojení. V kapitole edukace seznamuji s pojmem edukace, typy edukace, edukačním procesem a úlohou sestry v edukaci prvorodičky. Ve výzkumné části se zabývám vyhodnocením dat získaných z dotazníkového šetření. Cílem bakalářské práce je zjistit úroveň edukace prvorodiček na oddělení šestinedělí.
Breastfeeding and education
Keywords: kojení; novorozenec; mateřské mléko; edukace; breastfeeding; a newborn; breast milk; education