Patriarchát a sexualizované násilí - Divíšek, Matěj (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahem mezi patriarchálním nastavením naší společnosti a sexualizovaným násilím, zejména ve formě sexuálního obtěžování. Dále se také zaměřuje na mýty, instituce a struktury, které ve společnosti sexualizované násilí pomáhají bagatelizovat, ospravedlňovat či dokonce přímo podporovat.
The Patriarchy and Sexualized Violence
Keywords: sexuální obtěžování; mýtus; sexualizované násilí; patriarchát; androcentrismus; sexual harassment; myth; sexualized violence; patriarchy; androcentrism