Rozhodování o financování podniku z externích zdrojů - Honková Irena (Univerzita Pardubice, 2013)
Disertační práce "Rozhodování o financování podniku z externích zdrojů" se zabývá oblastí finančního řízení. Hlavním cílem je vytvořit metodiku, jako souhrn návodů a postupů, jak zefektivnit rozhodovací proces při výběru externího nástroje financování. Za tímto účelem jsou shrnuty a uceleny poznatky o externích druzích financování, které jsou vloženy do dynamického modelu, aby bylo možné simulovat měnící se podmínky. Následně je pomocí empirických dat ověřena, popř. upřesněna jejich platnost. Dílčím cílem práce je analýza využívání jednotlivých nástrojů externího financování ve vybraném odvětví.
The Decisions of corporate financing from external sources
Keywords: externí zdroje financování; manažerské rozhodování; dynamický model; vážené průměrné náklady na kapitál; external sources of funding; managerial decision making; dynamic model; weighted average costs of capital