Možnosti využití biomasy jako obnovitelného zdroje energie - Polnický, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku obnovitelných zdrojů elektrické energie. Blíže je pozornost věnována využití biomasy jako obnovitelnému zdroji elektrické energie, fungování a hodnocení efektivnosti bioplynové stanice v podmínkách České republiky. V práci je popsán konkrétní investiční projekt bioplynové stanice zpracovávající biomasu a vyhodnocená efektivnost investice do tohoto projektu.
Analysis of biomass as renewable energy resource
Keywords: obnovitelná energie; biomasa; investice; renewable energy; biomass; investment