Nabíječ trakčních baterií - Vidner, Luboš (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce je zaměřena na seznámení se základními vlastnostmi nabíječů, akumulátorů používaných v dopravních prostředcích. Dále je rozpracován návrh na konstrukci nabíječe trakčních akumulátorů. První kapitola nás seznamuje se základními typy nabíječů a akumulátorů a popis funkce samotného nabíječe. Druhá kapitola podrobně rozpracovává samotný návrh nabíječe. Třetí kapitola obsahuje měření, která byla provedena.
Traction battery charger
Keywords: akumulátory; realizace; řídící obvody; napáječe; nabíječe; měření; batteries; implementation; control circuit; power supply; charger; measuring