Spokojenost žen s péčí porodní asistentky v komunitním prostředí - Beková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá profesí porodních asistentek v komunitním prostředí a jejich péčí o ženy, především v období těhotenství, porodu a šestinedělí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První část je v úvodu zaměřena na profesi a služby komunitních porodních asistentek v období těhotenství, za porodu a v období šestinedělí. V závěru teoretické části jsou vyobrazeny možnosti financování poskytované péče. Průzkumná část práce obsahuje kvantitativní průzkum, který byl provedený prostřednictvím dotazníkového šetření. Tázané respondentky jsou ženy po porodu, které využily služby komunitní porodní asistentky a je zjišťována jejich spokojenost s péčí. Na konci práce jsou interpretované výsledky dotazníkového šetření.
Satisfaction of women with care of midwife in community environment
Keywords: porodní asistentka; těhotenství; porod; šestinedělí; domácí péče; midwife; birth; pregnancy; puerperium; home; care