Rada tří - Skořepová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je věnována činnosti odbojové organizace Rada tří, obzvláště pak jejímu vojenskému veliteli Vojtěchu Lužovi a jeho synovi Radomírovi. Snaží se charakterizovat dobu, ve které působila a ukázat podíl Rady tří na osvobození Československa. Přesahuje i do doby po roce 1948, kdy byla velká část jejích členů perzekuována.
Council of Three
Keywords: odboj; protektorát; komunisté; resistance; protectorate; comnunists