Hospodářské právo, jeho vznik, vývoj a zánik - Svobodová, Radka (Univerzita Pardubice, 2009)
Předmětem bakalářské práce je hospodářského právo, jako systém právních vztahů dopadající na oblast československého národního hospodářství v letech 1948-1989. V souvislostech s historickým vývojem je popsán jeho vznik, vývoj a zánik. Blíže je rozebrána základní norma hospodářského práva Hospodářský zákoník a oblast plánování. Na konci je uvedeno srovnání minulé právní úpravy se současnou.
Economic legislation, its formation, development and destruction
Keywords: hospodářské právo; Hospodářský zákoník; plánování; obchodní právo; economic legislation; Economic Code; planning; business law