Metody analýzy vybraných biomedicínských signálů - Kočí, Michal (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením aplikace na zobrazování CT. Aplikace podporuje základní analýzu dat. V práci jsou popsány principy různých biomedicínských signálů, jako je rentgen, magnetická rezonance, ultrazvuk a zejména výpočetní tomografie, na kterou je zaměřena praktická část. Dále je zde popsána práce s aplikací a její možné využití v praxi.
Methods of analysis selected biomedical signals
Keywords: DICOM; rentgen; ultrazvuk; MRI; CT; MATLAB; biomedicínské signály; uživatelské rozhraní; zobrazení CT; DICOM; X-ray; ultrasound; MRI; CT; MATLAB; biomedical signals; user interface; CT imaging