Lipidomická analýza s využitím HPLC/MS - Čáňová, Eva (Univerzita Pardubice, 2009)
Extrakce lipidů z biologického materiálu, rozdělení získaného celkového extraktu na jednotlivé třídy lipidů pomocí HILIC separace a jejich následná separace a identifikace pomocí RP-HPLC.
Lipidomic analysis using HPLC/MS
Keywords: Lipids; High Performance Liquid Chromatography; Mass spectrometry; electrospray ionization; atmospheric pressure chemical ionization; extraction; Lipidy; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; Hmotnostní spektrometrie; ionizace elektrosprejem; chemická ionizace za atmosférického tlaku; extrakce