Škálovatelný dashboard - Čmilanská, Silvia (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem bakalářské práce je návrh a vytvoření přehledného dashboardu, který zobrazuje data načtená ze senzorů. Informace zobrazované na dashboardu je možné definovat pomocí uživatelského dialogu. Výstupní data je možné zobrazit i pomocí grafů. Tento systém je vytvořen na platformě Raspberry Pi. Pro komunikaci mezi zařízeními využívá protokol Message Queuing Telemetry Transport. Teoretická část práce je věnována představení technologií, které byly využity pro implementaci praktické části - technologie internet věcí, komunikační protokoly využívané v IoT, jazyk Python, konkrétně webový framework Django a nástroj Docker. V praktické části je popsán návrh a implementace webové aplikace a použité hardwarové komponenty.
Scalable dashboard
Keywords: Internet věcí; Raspberry Pi; ESP32; MQTT; Django; dashboard; senzory; Internet of Things; Raspberry Pi; ESP32; MQTT; Django; dashboard; sensors